Πέμπτη, 8 Ιανουαρίου 2009

Ανακοίνωση, σχετικά με το μοίρασμα λευκών σελίδων από τους μικροαστούς με προβλήματα ύπνου.


Επειδή η κίνησή μας να μοιράσουμε 15000 λευκές προκηρύξεις μπορεί να φανεί ως ένα μικρό αδιάφορο χάπενινγκ, ελλείψει πολιτικού λόγου εξηγούμαστε.

Η κοινωνία της ασημαντότητας έχει φτάσει στο κακόηχο κρεσέντο της. Διαφημίσεις, ψώνια και άγιος Βασίλης. Όμως σκοτώσαμε τον άγιο Βασίλη πριν καμιά βδομάδα.

Δήμαρχοι κλόουν τριγυρνούν στους δρόμους της μητρόπολης με τις μπάντες τους για να νανουρίσουν την οργή μας. Έτσι και αλλιώς δεν τον ψηφίσαμε τον αξιότιμο δήμαρχο, ενώ συνάμα είμαστε κατά των τσίρκων (συγκεκριμένα αυτών που χρησιμοποιούν ζώα).

Η τηλεόραση μας εφησυχάζει πως όλα θα πάνε καλά, λίγοι φόροι παραπάνω, γαρνιρισμένοι ίσως με μερικούς γλυκούληδες πασόκους και ΤΣΟΥΠ! η κανονικότητα επέστρεψε! Μα την τηλεόραση την κλείσαμε πριν χρόνια.

Κουραζόμαστε γιατί έχουμε συνδέσει νοητικά και πολιτικά το μοίρασμα κειμένων με κόμματα, ξύλινο λόγο, και προσπάθεια χειραγώγησης. Όμως οπλίσαμε τη φαντασία μας απέναντι στα αποστειρωμένα, και εκτός πραγματικότητας καλούπια σας.

Εγκλωβισμένοι στο φαντασιακό που θέλει κάποιους “σοφούς” να πρέπει γράφουν τι πρέπει να γίνει (ή να μην γίνει) ασφυκτιούμε.

Κάθε μας λευκή σελίδα είναι μία διαφορετική προκήρυξη, όπως και η διαφορετικότητα του καθενός . Θεωρούμε πως δεν μπορεί να υπάρξει η απόλυτη αλήθεια, η οποία θα τυπωθεί σε χιλιάδες αντίτυπα και θα μοιραστεί από την όποια πρωτοπορία ώστε να μπορέσουν να την προσεγγίσουν δειλά δειλά και οι υπόλοιποι. Και προφανώς δεν προπαγανδίζουμε τον ατομισμό, αλλά τη κοινή δράση, αμεσοδημοκρατικά και οριζόντια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου